Luk

+45 59 18 50 90
#tema

Hvidskimmeloste er meget populære, og de fleste har på et eller andet tidspunkt nydt en blød brieost. Fælles for hvidskimmelostene er, at de er cremede, bløde og som regel er lavet af pasteuriseret mælk.

Blandt hvidskimmeloste finder du blandt andet brieost, camembert og brillat savarin.

En typisk hvidskimmelost tilsættes hvidskimmelkultur på ydersiden af ​​osten, som giver den en lidt tykkere og "støvet" yderside med en blød inderside. Osten modner udefra og ind og kan spises, så snart den er størknet og ikke længere er flydende.

Udvalgte hvidskimmeloste fra Wernerssons sortiment:

-          Brillat savarin - er en ekstra cremet og blød ost med højt fedtindhold og salt. Den er lavet af komælk og fløde, og den slags er en såkaldt 'triple cream' ost. Osten er opkaldt efter den franske forfatter og gastronom, Jean Anthelme Brillat-Savarin. Er en fantastisk ost at have på sit ostebord, da den cremede smag gør den ekstra luksuriøs.

-          Gedeost Brie ses smagen at være cremet med frisk. Gedemælken gør den mild og cremet, og konsistensen er lidt hårdere end en brieost. Gedeostbrie er nem at skære og takket være gedemælken kan den også være velegnet til dem, der er laktoseintolerante.

-          Chaource – er let nøddeagtig i smagen og karateristisk salt. Osten siges at stamme fra det 14. århundrede i den franske landsby Chaource. Den cremede ost er lavet på komælk og har en vidunderlig blød inderside og en lidt kraftigere hvidskimmelskorpe udenpå.

-          Camembert Royal – er en cremet og frugtig ost, med et højt fedtindhold. Osten modner udefra og ind og "kernen" indeni blødes med tiden og forsvinder til sidst helt. En ægte Camembert stammer fra det 18. århundrede og kommer fra det franske Normandiet. Modningstiden er cirka 5 uger, alt efter hvor stor osten er.

#tema

Serveringstips til hvidskimmel

Lette og luftige kiks er et glimrende supplement til din cremede hvidskimmelost.

Sprøde nødder og søde frugter som pærer eller figner fungerer godt på ostetallerkenen, når du serverer hvidskimmelost.

Til milde hvidskimmeloste er en frisk og let frugtig hvidvin bedst, vælger du rødvin, så vælg gerne en med bløde undertoner.

Hvidskimmelost passer også godt til hvidskimmelost, for eksempel en tør hvidvin, en mere tør mousserende vin eller måske en let øl.