Luk

+45 59 18 50 90
#tema

Blåskimmeloste

Blåskimmelost siges at være blevet opdaget ved et tilfælde - da en osten blev glemt i en hule. I hulen var der gunstige forhold for skimmelsvampen at vokse, og den gode skimmelost, vi kender, blev født.

Nu om dage tilsættes formen - Penicillium Roqueforti - manuelt og giver den karakteristiske blå årer, og de mange smagsfulde toner. Både komælk og fåremælk kan bruges til at lave blåskimmelost, og laves både af pasteuriseret og upasteuriseret mælk.

I daglig tale bruger mange betegnelsen "mugost" hvilket giver en forkert forståelse af osten. Mug i osten ville man om ingen omstæmndigheder spise, hvorimod svampetypen skimmel i ost, er ligeså spiselig som svampetypen championgon. 

Udvalgte blåskimmeloste fra Wernerssons sortiment:

-          Danablu Adelost er en blåskimmelost med en vidunderlig skarp, cremet tone med og tydelig intens salt. Hele osten inklusiv kanten er spiselig, og konsistensen er halvfast med klare og mange skimmelsporer. Osten er blevet fremstillet siden begyndelsen af ​​det 20. århundrede, med den klassiske Roquefort som inspriation.

-          Danablu Adel Creme er portionspakket blåskimmelost som er tydelig salt med en cremet aroma. Produktion af osten begyndte i det 20. århundrede og har en klar hvid farve. Modningstiden er mellem 2-3 måneder for at udvikle sin halvfaste konsistens med tæt fordelte skimmelsporer. Mærket med beskyttet oprindelsesbetegnelse (BOB).

#tema

Serveringstips till blåskimmel

-   Blåskimmeloste er generelt stærke i smagen, så vælg neutrale kiks, der ikke overtager den gode smag fra osten.

- Sød er godt for balancen, vælg en sødere marmelade, f.eks med figner, pærer eller andre bær.

- Husk at stille blåskimmelostene ud i god tid, så smager de bedst. Omkring 1 time før servering.