Luk

+45 59 18 50 90
Opskrifter

Brie med æblekompot

Brie Kolibrie

(2)
Gem opskriftOpskrift gemt

Ingredienser 4 personer

Kolibrie 500 g

ÆBLEKOMPOT:

500 g faste æbler

1 dl sukker

2 dl syltesukker

3-4 friske timiankviste

1 spsk saft fra en citron

Rødløg i supertynde skiver til pynt

Sådan gøres det

En frisk variant af en varm brie med dejlig syrlighed fra æblekompotten. For at få lidt ekstra smagsvariation kan det anbefales med tynde skiver af rødløg til pynt ovenpå.

Skræl æblerne og skær dem i små terninger, ca 1x1 cm.

Kog langsomt op med sukker og lad det småkoge i cirka 10 minutter til æblerne begynder at blive møre - de skal ikke blive til mos.

Tilsæt syltesukker og citron og lad koge i 5 minutter. Skum det øverste lag af med en ske.

Lad kompotten afkøle.

Skær brien over horisontalt, så der bliver 2 halvdele.

Lig en lag æblekompot på bunden og den anden halvdel af brien ovenpå.

Top med lidt mere æblekompot og pynt med de friske timiankviste og supertynde skiver af rødløg (kan undlades).