Luk

+45 59 18 50 90
#tema

Skimmeloste

Er det virkelig muligt at spise skimmelsvamp? Ja - i ost. Skimmelost kommer i masser af smagsmuancer og forskellige teksturer, men de har det til fælles, at der er tilsat skimmelkulturer for at skabe gode ostearomaer.

Skimmelost opdeles normalt i to varianter;

- Hvidskimmelost er ofte mere cremet og relativt mild i smagen. De udsættes for hvidskimmelkultur allerede i ostemælken, som derefter udvikles og spredes på ostens overflade. Dette får osten til at modne udefra og ind, hvilket giver den sin typisk beskyttende overflade med et mere cremet indre. 

- En svensk variant af denne type skimmelost er blåskimmelost. Ostene varierer i smag og styrke og fedtindholdet er normalt omkring 30%. Skimmelostene er sprøjtet med skimmelkulturen Penicillium roqueforti, som tillader at ilt kan trænge ind i osten, hvilket giver de karakteristiske blå årer og den krydrede smag.

Nogle udvalgte skimmelost fra Wernerssons sortiment 

-          Gorgonzola er en italiensk blåskimmelost, med en modningstid på omkring 3-6 måneder. Efter cirka 4 uger laves der ved hjælp af nåle huller i osten, hvilket giver den dens karakteristiske blå årer. Konsistensen er cremet, mens smagen er krydret eller let krydret.

-          Camembert er en blød hvidskimmelost med oprindelse i Normandiet i Frankrig. Den er blevet fremstillet siden slutningen af ​​det 18. århundrede og har en mild, cremet og let frugtagtig smag.

-          Brie er opkaldt efter provinsen Brie i det nordlige Frankrig. Hvidskimmelosten har en modningstid på cirka 4 uger afhængig af størrelse og modner udefra og ind. Mild, cremet smag, der normalt passer til de flestes smagsløg.

-          Roquefort er en fransk blåskimmelost lavet af fåremælk. Osten opbevares i 4 måneder og er lavet i Roquefort-området af familievirksomheden Gabriel Coulet. Den har en tyk, let smuldrende konsistens og har en krydret, let salt eftersmag.