Luk

+45 59 18 50 90
#tema

Gedeoste

En kendt og populær ost er den karakteristiske gedeost. Gedeost, også kaldet chèvreost, har fået sit navn af, at den er lavet af gedemælk (chèvre betyder ged på fransk). Den karakteristiske smag, som kun gedeost har, kommer fra caprinsyre.

Gedeost kommer i mange forskellige nuancer og teksturer – nogle er smuldrende og mere syrlige, mens andre er mere cremet og blødere i smagen.

I modsætning til komælk er det mest almindelige anvendelse af gedemælk, nemlig produktionen af ​​gedeost - og det værdsættes af mennesker over hele verden. At producere gedeost er en gammel tradition, der har eksisteret i flere hundrede år, men som selvfølgelig har udviklet sig markant.

Nogle gedeoste fra Wernerssons sortiment:

-          Caprinelle gedeost Osten er hård i konsistensen med nogle få små huller. Farven er gullig-hvid og skorpen brunlig. Smagen er mild og frugtagtig. Fremstillet omkring Pyrenæerne af ren gedemælk.

-          Chèvre kolibrie Osten har en spiselig hvidskimmelskorpe og er formet som en rulle. Smagen er pikant og frisk. Den skæres i cm-tykke skiver og anvendes i madlavning.

-          Hollandsk gedeost En populær hård ost fremstillet af gedemælk. Osten er fast i konsistensen og let at skære. Farven er lys gullig-hvid. Lagringstiden er ca. 3 måneder. En alsidig ost, der kan bruges som pålæg, på ostebrættet eller i madlavningen. Aromatisk rund smag med frisk sødme og syrlighed. Mærkning med Beskyttet Geografisk Betegnelse (BGB).

#tema

Opskrifter med gedeost

Fyldte tomater med chèvre på toppen

Kombinerer du sød og frisk tomat med velsmagende chèvre, kan der opstå magi. Her i en simpel opskrift, der bliver et nytænkende supplement til kødretten, eller til en dejlig forret. Tomaterne er også toppet med velsmagende parmigiano reggiano for en velafbalanceret smag.

Sukkerbrændt chèvre med forskellige rødbeder, pestosalat og mandler

Det bliver en vegetarisk luksus, når gedeosten bliver let grillet og kombineret med friske grøntsager. Det er glimrende at gratinere osten i ovnen.

Vegetarisk Quesedillas med chévre

Quesedillas er den perfekte ret som forret eller snack. Den fungerer godt på buffeten. Her i en simpel opskrift med chèvre og tomat, bliver gedeosten cremet blød takket være en hurtig tur på stegepanden eller på grillen.