Luk

+45 59 18 50 90
#tema

Kitoste

Kitoste er et fællesnavn for 'rødkitoste'. For at en ost kan kitbehandles, behandles den med saltlage i dens lagringstid, hvilket betyder, at der dannes et kitlag på overfladen af ​​osten. Ydersiden af ​​osten bliver herefter karakteristisk orange, mens ostens indhold forsat er blød og cremet.

Nogle udvalgte kitoste fra Wernerssons sortiment 

-          Taleggio er en af ​​de mest kendte kitoste. Det er en cremet ost med en karakteristisk aroma, smagen er aromatisk og frugtig. Passer fint på ostebordet og er en fin kontrast til de kraftige skimmeloste og bløde gedeoste. Osten modnes relativt hurtigt, ofte på blot én til halvanden måned. Mærket med BOB - Beskyttet oprindelsesbetegnelse.

-          Chaumes er fra Pèrigord-regionen i det vestlige Frankrig. Den har en smuk orange overflade, der gør den ekstra æstetistisk på dessertbordet. Smagen er kraftfuld med en typisk rødkitostkarakter – cremet og blød.

-          Le Petit Rouge er en lidt mildere ost, der passer til hele familien. Den er lavet af pasteuriseret komælk og er cremet i smagen. Under den tynde hvide skimmelskorpe venter en smuk orange rødkitflade.

-          Saint Albray er fremstillet i en speciel form, der får den til at ligne en blomst i sit udseende. Den begyndte at blive fremstillet i 1976 i Frankrig og har en cremet, mild salt og syrlig smag.

#tema

Serveringstips til kitoste

Kitost er den perfekte cheesecake ost. Den cremede konsistens gør dem meget populære hos både ostekendere men også hos hverdagens osteentusiast.

- Vælg gerne simple kiks til kitlosten, for eksempel speltkiks. For en lidt mere fyldsgørende oplevelse kan du også tilføje et godt landbrød.

- Nødder passer i det hele taget fint til spartelost.

- En god marmelade er altid velegnet, gerne figenmarmelade.

- Vælg gerne en aromatisk og modnet vin til dine kitoste.