Luk

+45 59 18 50 90
#tema

Stærke oste

Stærke oste, eller velsmagende oste, er meget populære og findes i mange forskellige styrker og smagskombinationer. De aromatiske oste nydes ofte på en flot ostetallerken eller som dessert. Stærke oste har en kraftig smag, der kan få en rigtig ostekender til at hoppe af glæde.

I modsætning til de blødere og venligere oste, såsom herregårdsost ® eller friskoste, er stærke oste fulde af kompleksitet, intens smag og aromaer. Ofte skal de kombineres med lidt mildere kiks og marmelade, så man virkelig kan mærke alle de skønne smage.

HVAD GØR EN OST STÆRK?

Opbevaringstid er en vigtig faktor, når ostemageren ønsker at få en kraftigere smag i sin ost. Den længere lagringstid giver således den stærkere ostesmag, forudsat at den opbevares til sin ostetypes optimale lagringstid – der er en øvre grænse for, hvor længe selv stærke oste kan opbevares, før de udvikler en for kraftig ammoniaksmag. Derfor er f.eks friskost meget mildere i smagen, da den er frisklavet og ikke har tid til at udvikle stærke og smagfulde smage.

For at lave stærke oste kan det tage måneder, gerne år, at få de bedste aromaer, smage og teksturer frem. En rigtig vellagret og langtidslagret ost kan ses under "delikatesse oste".