Luk

+45 59 18 50 90
#tema

Friskoste er cremede oste, der har en bred vifte af anvendelser – de kan både egne sig til retter og desserter. Smagene og tonerne varierer, de fås i både salte og søde kombinationer. Du har sikkert nydt en frisk salat med blød mozzarella, eller en cheesecake lavet på cremet flødeost.

Hvilke forskellige typer friskoste findes der – og hvad anbefaler vi?

Et par eksempler på forskellige typer flødeoste:

Cream cheese - en blød og smørbar ostetype, der fås i mange forskellige smagsvarianter.
Mozzarella - lavet af pasteuriseret mælk fra ko eller bøffel. Passer lige så godt i salaten som på pizzaen.
Ricotta - gør den fremragende i desserter eller i lasagne.
Mascarpone - dejlig blød og sød ost, der ofte bruges i desserter.

Nogle udvalgte flødeoste fra vores sortiment hos Wernerssons:

-          Cream cheese er klassikeren med en neutral, mild smag, som de fleste har nydt på en sandwich eller kiks. Den har en mild og syrlig smag, der gør den populær hos mange.

-          Roulé hvidløg er en fransk friskost med smag af hvidløg og krydderurter. Osten rulles i hånden og ligner derfor næsten en roulade. Den har en blød og cremet smørbar konsistens. Mild, frisk smag med tydeligt indslag af hvidløg. Den er god både på ostebordet og som pålæg.

-          Scamorze er en ost, der ligner mozzarella, også af ostetypen Pasta Filata. Osten har en interessant fremstillingsproces, hvor den er formet som en pære og 'kvæles' ved hjælp af en snor. Dette giver denne ost en let røget og aromatisk smag, der passer godt som alternativ til mozzarella til eksempelvis pizza.

-          Mascarpone er en cremet, sød og neutral ostemasse fra Italien. Det bruges ofte til den traditionelle italienske dessert Tiramisù (betyder "opmuntret mig" på italiensk) sammen med Savoiardikex dyppet i kaffe, æg og Marsala-vin.

#tema

Opskrifter med friskost

Cheesecake med karamelliserade popcorn

Festens højdepunkt! En cremet cheesecake med søde og salte popcorn er noget de færreste siger nej til. Den gode cheesecake på friskost er en perfekt afslutning på en velsmagende middag, og kagen passer til både store og små.

Chili cheese tops med chili og jalapenos

Små chili cheese tops kender de fleste og er en snackfavorit. Fantastisk supplement til taco'erne eller som lille snack til fredagshyggen. Her kan du nemt kombinere forskellige oste – det bedste fra alle verdener! De stegte tops bliver ekstra velsmagende tilsat chili og jalapenos.

Flarn med mascarpone

Sommer hele året rundt! Mascarpone-friskost vil være et luksuriøst og fremragende alternativ til flødeskum. Kombinationen af ​​sprøde flager og søde jordbær er uovertruffen og vil med garanti blive en favorit.