Sprødt fladbrød med Bavaria blu
Bavaria Blu Tasty Blue
Ingredienser 4 portioner
50 g almindelig kvark,mager
2,5 spsk olivenolie
3,5 spsk vand
3 spsk mælk
Salt
150 g mel
1 jævn tsk bagepulver
Mel til bagning
Fyld:
100 g bacon
150 g Bavaria blu "velsmagende blå"
1 løg
150 g creme fraiche
Salt, kværnet peber
Sådan gøres det
Forvarm ovnen til 200°C.
Bland ostemassen med olie, vand, mælk og en knivspids salt.
Sigt mel og bagepulver og ælt til en jævn dej. Pak dejen ind i plastfolie og lad den hvile ved stuetemperatur i 15 minutter (det gør det nemmere at rulle dejen tyndt ud).
Mens du venter: skær bacon og Bavaria blu i 1 cm tykke skiver. Hak løget fint. Rør cremefraiche i, indtil det er jævnt, og smag til med salt og peber.
Rul dejen ud til 4 tynde, ovale stykker, og læg dem på en tallerken med bagepapir. Fordel cremefraiche over dejen, men lad 1-2 cm ligge rundt om kanterne. Drys med bacon og løg.
Sæt pladen på den nederste rist og bag i cirka 15 minutter, til det hele er gyldenbrunt.
Fjern pladen, tilsæt skiverne af Bavaria blue og bag i yderligere 30 sekunder. Server varm.