Luk

+45 59 18 50 90
Opskrifter

Vintersalat med blåhvidskimmelostdressing

Bavaria Blu

(1)
Gem opskriftOpskrift gemt

Ingredienser 4

couscous til 4 personer

1 spsk grøntsagsbouillon

25 g saffran (1/2 pakke)

olie

4  kyllingefileter

urtesalt

sort peber

smør til stegning

ca 700 g butternut (eller søde kartofler)

salt

olivenolie

3 grønkålsblade

salt

1 citron

1 granatæble

ca 100 g valnødder, hakket

1-2 pærer (alt efter størrelse)

150 g Bavaria Blu Portion

2 dl naturel yoghurt

2 tsk hvidvinsedikke

1 spsk mayonnaise

1 tsk hvidløgspulver

salt

evt lidt mælk/vand

Sådan gøres det

Start med saffroncouscous.

Mål vand op som angivet på pakken.

Kom boullionen ved og kog op.

Når det koger hældes saffran, couscous og olie i og tages af varmen. Lad det stå under låg i 5 minutter.

Løsgør couscousen med en gaffel.

Tør kyllingen med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.

Steg kyllingen i smør til den er gylden i farven. Steg kyllingen færdig i ovnen ved 200°C eller til kernetemperaturen er 70°C.

Lad hvile under folie inden de skæres ud.

Skræl og skære butternut i tern.

Drys salt over og dryp lidt olivenolie over.

Bag i ovnen ved 200°C i cirka 30 minutter eller til butternut er hel mør.

Rip grønkålen og skær i mindre stykker.  Dryp olie og salt over.

Pres citronen over og massér det hele godt ind i kålen.

Tag kerneren ud af granatæblet.

Skær pærerne ud i tynde skiver og steg til møre.

Mos blåhvidskimmelosten Bavaria Blu fint med en gaffel.

Bland de resterende ingredienser i og rør til en dressing.

Er dressingen for tyk kan er spædes op med lidt væske.

Bland kålen med couscous og ovenbagt butternut. Fordel i 4 skåle/tallerkner.

Drys granatæblekerner og valnødder over.

Skær kyllingen i skiver og sammen med pærerne ligges dette på retten.

Hæld blåhvidskimmeldressingen over og server straks.