Vintersalat med blåhvidskimmelostdressing
Bavaria Blu
Ingredienser 4
couscous til 4 personer
1 spsk grøntsagsbouillon
25 g saffran (1/2 pakke)
olie
4 kyllingefileter
urtesalt
sort peber
smør til stegning
ca 700 g butternut (eller søde kartofler)
salt
olivenolie
3 grønkålsblade
salt
1 citron
1 granatæble
ca 100 g valnødder, hakket
1-2 pærer (alt efter størrelse)
150 g Bavaria Blu Portion
2 dl naturel yoghurt
2 tsk hvidvinsedikke
1 spsk mayonnaise
1 tsk hvidløgspulver
salt
evt lidt mælk/vand
Sådan gøres det
Start med saffroncouscous.
Mål vand op som angivet på pakken.
Kom boullionen ved og kog op.
Når det koger hældes saffran, couscous og olie i og tages af varmen. Lad det stå under låg i 5 minutter.
Løsgør couscousen med en gaffel.
Tør kyllingen med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Steg kyllingen i smør til den er gylden i farven. Steg kyllingen færdig i ovnen ved 200°C eller til kernetemperaturen er 70°C.
Lad hvile under folie inden de skæres ud.
Skræl og skære butternut i tern.
Drys salt over og dryp lidt olivenolie over.
Bag i ovnen ved 200°C i cirka 30 minutter eller til butternut er hel mør.
Rip grønkålen og skær i mindre stykker. Dryp olie og salt over.
Pres citronen over og massér det hele godt ind i kålen.
Tag kerneren ud af granatæblet.
Skær pærerne ud i tynde skiver og steg til møre.
Mos blåhvidskimmelosten Bavaria Blu fint med en gaffel.
Bland de resterende ingredienser i og rør til en dressing.
Er dressingen for tyk kan er spædes op med lidt væske.
Bland kålen med couscous og ovenbagt butternut. Fordel i 4 skåle/tallerkner.
Drys granatæblekerner og valnødder over.
Skær kyllingen i skiver og sammen med pærerne ligges dette på retten.
Hæld blåhvidskimmeldressingen over og server straks.