Veggieburger med blåskimmelost
Bavaria Blu
Ingredienser 6-8
2 dl solsikkekerner
1 løg
sorte bønner på dåse (640 g i alt)
2 spsk sennep
2 tsk tamari soya
3 æg
1 1/2-2 dl rasp
urtesalt
sort peber
1 pk Bavaria Blu Portion
tomater
salat
mayonnaise
ærteskud
hamburgerbolle
Sådan gøres det
Kom solsikkekernerne i en blender og blend til fint mel.
Skræl og skær løget groft.
Kom i blenderen og blend til løget er fint hakket.
Tilsæt de skyllede sorte bønner, sennep og soya.
Pulser blenderen et par gange, så bønnerne moses.
Tilsæt æg, rasp (mængden varierer alt efter størrelsen på æggene - er massen for lind, tilsæt mere rasp) og krydderier.
Blend til en glat fars. Lad hvile i ca 15 minuter.
Kom koldt vand på hænderne og form farsen til bøffer. Skyl hænderne i koldt vand med jævne mellemrum, så er farsen nemmere at håndtere.
Steg på en stegepande i lidt olie ved middelvarme. Cirka 5 minuter per side.
Skær osten med en skarp kniv, lig en skive på hver bøf ved slutning af stegning, så osten kan nå at blive varm og smelte.
Lav din burger og spis!