Blomkålssuppe med blå- og hvidskimmelost
Bavaria Blu Rich & Creamy
Ingredienser 4 portioner
450 g blomkål
1 løg
4 hele hvidløgsfed med skal
olie
urtesalt
ca 9-12 dl vand
3 spsk grøntsagsfond
1 pk Bavaria Blu Rich & Creamy
2 dl fløde
1 citron
140 g bacon
frisk persille
friskkværnet sort peber
Sådan gøres det
Lig blomkålsbuketter i et ovenfast fad.
Skræl og del løget i skiver.
Lig hvidløgsfeddene ved (med skal).
Hæld olie over og urtesalt.
Bag i ovnen på 200°C i cirka 25 minutter eller til blomkål og løg er blevet møre.
Pres hvidløg ud af skallen og kom ved.
Hæld ca halvdelen af vandet, grøntsagsfond, blåhvidskimmelosten i mindre stykker, fløden og mix det hele sammen til en suppe. Kan evt. blendes.
Tilsæt mere vand til suppen får den ønskede konsistens.
Lad suppen koge op og simre i cirka 10 minutter.
Smag suppen til med citron og evt. lidt mere salt.
Sprødsteg bacon og top hver portion suppe med bacon, frisk persille og friskkværnet peber.