Luk

+45 59 18 50 90
Opskrifter

Blomkålssuppe med blå- og hvidskimmelost

Bavaria Blu Rich & Creamy

(6)
Gem opskriftOpskrift gemt

Ingredienser 4 portioner

450 g blomkål

1 løg

4 hele hvidløgsfed med skal

olie

urtesalt

>ca 9-12 dl vand

3 spsk grøntsagsfond

1 pk Bavaria Blu Rich & Creamy

2 dl fløde

1 citron

140 g bacon

frisk persille

friskkværnet sort peber

Sådan gøres det

Lig blomkålsbuketter i et ovenfast fad.

Skræl og del løget i skiver.

Lig hvidløgsfeddene ved (med skal).

Hæld olie over og urtesalt.

Bag i ovnen på 200°C i cirka 25 minutter eller til blomkål og løg er blevet møre.

Pres hvidløg ud af skallen og kom ved.

Hæld ca halvdelen af vandet, grøntsagsfond, blåhvidskimmelosten i mindre stykker, fløden og mix det hele sammen til en suppe. Kan evt. blendes.

Tilsæt mere vand til suppen får den ønskede konsistens.

Lad suppen koge op og simre i cirka 10 minutter.

Smag suppen til med citron og evt. lidt mere salt.

Sprødsteg bacon og top hver portion suppe med bacon, frisk persille og friskkværnet peber.