Luk

+45 59 18 50 90
Opskrifter

Æble- og myseosttærte

Gudbrandsdalen Myseost

(1)
Gem opskriftOpskrift gemt

Ingredienser

100 g smør

2 ½ dl mel

2 spsk sukker

3 spsk vand

Fyld:

400 g æbler

1-2 dl abrikossyltetøj

100 g Gudbrandsdalen, revet

Rund form med løs bund eller tærteform, ca 24 cm i diameter.

Ovn: 200°C.

Sådan gøres det

Bland smør, sukker og mel sammen, tilsæt vand og ælt hurtigt dejen sammen. Eller kom smør, sukker og mel i en blender og lad maskinen køre indtil smørret er findelt, tilsæt vand. Lad maskinen køre i nogle sekunder til der er en dej.

Pak dejen ind i film og lig den køligt i cirka 30 minutter. Rul herefter dejen til en rund flad dej og lig i tærteformen. Pres ud til siden så der bliver en kant. Prik dejen med en gaffel og forbag, 200°C i 10-15 minutter.

Skræl æblerne, tag kernerne ud og skær i både.

Fordel halvdelen af myseosten i bunden.

Lig æblerne i et fint mønster i formen.

Fordel resten af myseosten over æblerne.

Fordel et tyndt lag af abrikosmarmeladen over æblerne.

Bag tærten ved 200°C ca 20-30 minutter til den er gylden og æblerne er møre.

Server når tærten er lun, med is eller flødeskum.