- Startside
- Recept & Inspiration
- Recept
- Æble- og myseosttærte Æble- og myseosttærte
Æble- og myseosttærte
Gudbrandsdalen Myseost
Ingredienser
100 g smør
2 ½ dl mel
2 spsk sukker
3 spsk vand
Fyld:
400 g æbler
1-2 dl abrikossyltetøj
100 g Gudbrandsdalen, revet
Rund form med løs bund eller tærteform, ca 24 cm i diameter.
Ovn: 200°C.
Sådan gøres det
Bland smør, sukker og mel sammen, tilsæt vand og ælt hurtigt dejen sammen. Eller kom smør, sukker og mel i en blender og lad maskinen køre indtil smørret er findelt, tilsæt vand. Lad maskinen køre i nogle sekunder til der er en dej.
Pak dejen ind i film og lig den køligt i cirka 30 minutter. Rul herefter dejen til en rund flad dej og lig i tærteformen. Pres ud til siden så der bliver en kant. Prik dejen med en gaffel og forbag, 200°C i 10-15 minutter.
Skræl æblerne, tag kernerne ud og skær i både.
Fordel halvdelen af myseosten i bunden.
Lig æblerne i et fint mønster i formen.
Fordel resten af myseosten over æblerne.
Fordel et tyndt lag af abrikosmarmeladen over æblerne.
Bag tærten ved 200°C ca 20-30 minutter til den er gylden og æblerne er møre.
Server når tærten er lun, med is eller flødeskum.