- Startside
- Recept & Inspiration
- Recept
- Myseost is Myseost is
Ingredienser
1 ark gelatine
2 ½ dl mælk
3 dl fløde
2 vaniljstænger
220 g Gudbrandsdalen, revet
100 sukker
5 æggebommer
Sådan gøres det
Gelantinebladet ligges i blød i 5-10 minutter.
Del vaniljestangen på midten og skrab alle kornene ud. Kom dem i en kasserolle med mælk og fløde. Kog blandingen op og tag kasserollen af varmen.
Riv myseosten og smelt det i flødeblandingen. Køl blandingen ned (til ca. 60°C).
Pisk sukker og æggeblommer sammen til den er luftig. Pisk osteblandingen sammen med æggeblandingen.
Kog hele isblandingen op, pres vandet ud af gelatinebladet, og tilsæt til den kogende blanding, så den opløses. Inden blandingen hældes i ismaskinen, skal den afkøles i køleskabet.
Frys isen ned i en ismaskine, indtil den er omkring -6°. Hæld det i en skål og stil det i fryseren. Hvis du ikke har en ismaskine, kan du fryse isen i fryseren. Så er det vigtigt at røre i isen mens den fryses, så der ikke dannes iskrystaller
Tag isen ud i god tid inden servering, den kan stå i køleskabet i kl. 30 minutter før servering.