Myseost burgere af Nevada Berg
Gudbrandsdalen Myseost, Gudbrandsdalen Myseost, Gudbrandsdalen Myseost
Ingredienser 4 portioner
Til sauterede løg:
2 spsk neutral olie
1 stort gult løg, skåret i tynde skiver
1/4 tsk salt
Til tyttebær-baconsyltetøj:
150 g bacon i tern
1/2 lille rødløg, finthakket
3 spsk tyttebærsyltetøj (kan også bruge tranebærsyltetøj)
Til burgere:
680g hakket kød af god kvalitet
salt og peber efter smag
8-12 skiver TINE Gudbrandsdalen
4 hamburgerboller
4 spsk mayonnaise
2 håndfulde babyspinat
Sådan gøres det
Start med at sautere løget. Varm olien op i en stor støbejernsgryde ved middel varme.
Tilsæt løgringene, sænk varmen lidt, krydr med salt og svits (steg) i cirka 10 minutter, indtil løget er blødt og fået en flot gyldenbrun farve.
Overfør til en skål, dæk skålen for at holde løgene varme, og stil derefter til side.
Brug den samme støbejernspande og varm lidt mere olie op på middel varme.Tilsæt bacon og rødløg i tern og svits i 8-10 minutter, eller indtil baconen er sprød og rødløget blødt.
Kom tyttebærsyltetøjet i og kog til det hele er kogt, ca. 1-2 minutter. Tag gryden af varmen.
Form hakket kød til 4 lige store burgere, tryk tommelfingeren ned i midten af hver burger for at lave en lille pit.
Krydr burgerne rigeligt på begge sider med salt og peber.
Grill burgerne på en olieret grillrist eller steg dem på en pande i lidt olie i cirka 3-4 minutter.
Vend burgerne én gang, indtil de er, som du vil have dem. Læg 2-3 skiver TINE Gudbrandsdalen på hver burger, når der er et minut tilbage af kogetiden.Dæk med låg til osten er smeltet.
Mens burgerne steges, kan du riste hamburgerbollerne på grillen eller i en separat stegepande.
Fordel en generøs klat mayonnaise på begge halvdele af hvert brød. Læg derefter lidt babyspinat på den nederste halvdel, efterfulgt af den meso-dækkede burger, sauterede løg og tyttebærbaconmarmelade.
Top derefter arbejdet med den øverste halvdel af brødet og server dine hamburgere med det samme.