- Startside
- Recept & Inspiration
- Recept
- Morgenboller med myseost Morgenboller med myseost
Morgenboller med myseost
Gudbrandsdalen Myseost
Ingredienser 16 stk
50 g smør
150 g Gudbrandsdalen
5 dl mælk
50 g gær
1/2 tsk salt
6 dl fuldkornshvedemel
Ca 8 dl mel
75 g valnødder, grovhakket
Ovn: 225°C
Sådan gøres det
Disse morgenboller får en god smag af Gudbrandsdalen - en luksuriøs morgenmad helt enkelt.
Smelt smørret i en gryde, tilsæt mælken og derefter myseosten. Rør sammen til en jævn blanding til ca 37°C.
Smuldr gæren i en skål og hæld den lune mælk over. Rør til gæren er opløst.
Tilsæt salt, fuldkornshvedemel og så meget mel i dejen til den slipper skålen. Sæt dejen til hævning under plastfolie på en lun plads i ca 30 minuter.
Hæld dejen ud på et meldækket bord og ælt de hakkede valnødder i. Husk at gemme lidt til at drysse på bollerne.
Del dejen i to dele og rul til tykke pølser.
Skær 8 boller ud af hver pølse og læg dem bagepapiret på en bageplade.
Lad hæve en gang mere under plastfolie på en lun plads i ca 30 minuter.
Pensl bollerne med æg og strø resten af de hakkede valnødder på.
Bag ved 225°C, 10 til 12 minutter och lad afkøle på en rist.