Luk

+45 59 18 50 90
Opskrifter

Morgenboller med myseost

Gudbrandsdalen Myseost

(4)
Gem opskriftOpskrift gemt

Ingredienser 16 stk

50 g smør

150 g Gudbrandsdalen

5 dl mælk

50 g gær

1/2 tsk salt

6 dl fuldkornshvedemel

Ca 8 dl mel

75 g valnødder, grovhakket

Ovn: 225°C

Sådan gøres det

Disse morgenboller får en god smag af Gudbrandsdalen - en luksuriøs morgenmad helt enkelt.

Smelt smørret i en gryde, tilsæt mælken og derefter myseosten. Rør sammen til en jævn blanding til ca 37°C.

Smuldr gæren i en skål og hæld den lune mælk over. Rør til gæren er opløst.

Tilsæt salt, fuldkornshvedemel og så meget mel i dejen til den slipper skålen. Sæt dejen til hævning under plastfolie på en lun plads i ca 30 minuter.

Hæld dejen ud på et meldækket bord og ælt de hakkede valnødder i. Husk at gemme lidt til at drysse på bollerne.

Del dejen i to dele og rul til tykke pølser.

Skær 8 boller ud af hver pølse og læg dem bagepapiret på en bageplade.

Lad hæve en gang mere under plastfolie på en lun plads i ca 30 minuter.

Pensl bollerne med æg og strø resten af de hakkede valnødder på.

Bag ved 225°C, 10 til 12 minutter och lad afkøle på en rist.