Luk

+45 59 18 50 90
Opskrifter

Jarlsburgers med tzatziki

Jarlsberg®, Snøfrisk Naturel

(1)
Gem opskriftOpskrift gemt

Ingredienser 12 minihamburgers

Minihamburger:

500 g oksefars

100 ml æggehvide

50 g Jarlsberg®

Peber

Timian

Brød:

25 g smør

350 ml mælk

3 g tørgær

0,5 tsk salt

1 spsk sukker

250 g mel

0,3 tsk bagepulver

1 æg, til pensling

2 spsk sesamfrø

Tzatsiki:

400 ml Snøfrisk

1 fed hvidløg

1 augurk

100 ml naturel yoghurt

1 spsk olivenolie

Salt og peber

Sådan gøres det

Her er en opskrift på minihamburgers med Jarlsberg® inde i bøffen. I kombination med den bløde cremethed hos Snøfrisk, så kan du forvente at disse minihamburgers er det første, som forsvinder fra buffetbordet. Opskriften er til 12 minihamburgers.

Start med bøfferne. Hak Jarlsberg® fint og bland med de øvrige ingredisenser i oksefarsen. Lav 12 små bøffer til minihamburgerne. Steg ved middelvarme på pande med lidt olie i 1 til 2 minutter på hver side. Smag til med salt og peber.

Nu til brødet. Varm ovnen op til 180˚C. Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt mælken. Bland de tørre ingredienser i og bland med den lunkne mælk til der dannes en jævn dej. Lad dejen hvile i 30 minutter. Form til små boller (ca 15 g hver) og lig dem på en smurt bageplade. Hviler til de er blevet dobbelt så store. Pensl med pisket æg og strø sesamfrø på. Bag i ovn i 15 minutter.

Tid til tzatsiki. Bland yoghurt och Snøfrisk (friskost på 80% gedemælk) i en blender og smag til med salt og peber. Skræl og skær augurk i halv. Fjern kernerne med en teske. Riv augurken og kom lidt salt på. Lad stå i 15 minutter, og pres derefter væsken ud af augurken. Bland alle ingredienserne og smag endnu engang til med salt og peber.