Focaccia med Jarlsberg®
Jarlsberg®
Ingredienser 4
Til dejen:
25 g gær
2 ½ dl vand
7-8 dl hvedemel<
1 tsk salt
½ tsk sukker
3 spsk olivenolie
2 spsk hvidvin
Lidt ekstra mel til at bordpladen
Fyld:
Spinat
Rød peberfrugt
300 g Jarlsberg
100 g chorizo
1 gult løg
2 hvdløgsfed
Extra jomfru olivenolie
Sådan gøres det
Tænd ovnen på 250 grader.
Del peberfrugten i to og skær kernerne ud.
Gnid dem ind i olie og bag i ovnen med skrælsiden opad til de næsten er sorte. Køles ned og pil derefter skrællen af.
Sænk ovntemperaturen til 180 grader. Opløs gæren i vandet. Tilsæt mel, olie, salt og hvidvin.
Ælt til en sej og jævn dej. Tryk dejen ud til en rektangel på en bageplade belagt med bagepapir. Prik dejen med en gaffel. Lad hæve under et viskestykke ca 35 min.
Varm spinaten og det hakkede løg på en pande. Lad spinaten krympe sammen. Smag til med salt og peber.
Skær Jarlsberg og chorizo i små stykker.
Spre spinat og løgblandingen ud over gærdejen. Slut af med Jarsberg og chorizostykkerne.
Drys flagesalt, peber og hæld lidt olivenolie over. Bages i ca 25 minutter.