The Marvelous Meltdown
Jarlsberg®
Ingredienser 4 hamburgare
1 spsk pankorasp
1 spsk fløde
750 g hakket oksekød
2 fed hakket hvidløg
1 spsk salt
1/4 tsk sort peber
Smør
4 burgerboller med sesamfrø
4 skiver tomat
Forårsløg skåret i skiver
Chiliflager (valgfrit)
Jarlsberg®-fonduesauce:
2 spsk smør
2 spsk mel
2 1/2 dl sødmælk
3 1/2 dl revet Jarlsberg®
Sådan gøres det
Bland rasp og fløde i en lille skål og lad stå i 3-4 minutter.
Bland farsen med hvidløg og raspblandingen i en stor skål til farsen hænger godt sammen. Tilsæt salt og peber og form 4 store bøffer. Lav en stor fordybning i midten af hver bøf og start grillen op
Tilbered i mellemtiden Jarlsberg®-fonduesaucen ved at smelte smørret i en lille kasserolle og pisk melet i. Pisk ved medium temperatur indtil massen er lys brun. Pisk langsomt mælken i og bring saucen i kog (3-4 minutter) til den rette konsistens er opnået. Tilsæt revet Jarlsberg® og rør til fonduesaucen er jævn. Stil til side.
Grill hver bøf som ønsket. Smør bollerne med smør på skærefladen og rist dem let. Kom tomater på den nederste halvdel af bollen og lig derefter bøffen på med fordybningen øverst. Hæld fonduesauce over bøffen og kom den anden halvdel af bollen over. Hæld mere fonduesauce over burgeren.
Pynt med forårsløg og røde chiliflager.