Luk

+45 59 18 50 90
Opskrifter

Tærte med blåskimmelost, svampe og løg

Bavaria Blu Tasty Blue

(1)
Gem opskriftOpskrift gemt

Ingredienser 4

225 g koldt smør

4 1/2 dl hvedemel

salt

koldt vand

2 store løg

smør til stegning

60 g frisk spinat

300 g valgfri svampe

urtesalt

3 æg

3 dl mælk

175 g Bavaria Blu-Tasty Blue

Sådan gøres det

Skær smørret i små tern og bland hurtigt sammen med hvedemel og salt. Tilsæt lidt vand til dejen bliver sammenhængende.

Rul dejen ud og kom i en tærteform med løs kant. Gem eventuelt lidt dej til at dekorere tærten med. Prik bunden med en gaffel og stil koldt i 30 minutter. Dæk dejen med bagepapir og hæld bagebønner over.

Forbag tærtedejen ved  225°C i cirka 20 minutter.

skræl løg og skær i tynde skiver.

Steg løg bløde og søde i lidt smør.

Tilsæt derefter spinaten og steg til det er helt mørt.

Tag løg og spinat af panden.

Skær svampe i skiver og steg til de begynder at afgive væske. Tilsæt den skefuld smør og steg til svampene får god farve. Kom salt på.

Fyld den forbagte tærtebund med stegte løg, spinat og svampe.

Pisk æg og mælk sammen, hæld over fyldet.

Skær osten i små stykker og fordel over fyldet i pien.

Bag pien ved 225°C i cirka 30 minutter.

Rul imens den gemte tærtedej ud og udstans blade eller lav et fletmønster som låg og lige over.

Bag i yderligere 10-15 minutter til tærtedejen får en fin farve.

Afkøles før servering.