The Viva La Quinoa
Jarlsberg® Skiver
Ingredienser 4 hamburgere
Chipotlesauce:
1 1/4 dl mayonnaise
1 tsk limesaft
1/2 tsk salt
1–2 spsk chipotlesauce eller anden stærk sauce du kan lide
Burger:
2 1/2 dl optøet frossen spinat, drænet og hakket
2 1/2 dl kogt quinoa
Olivenolie
1/2 løg, finthakket
2 gulerødder, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
2 1/2 dl kogte røde linser
1 æg
2 spsk citronsaft
Salt og peber
2 spsk mel
1 æggehvide pisket
pankorasp
4 skiver Jarlsberg®
Avokado i skiver
4 briocheboller
Sådan gøres det
Pisk alle ingredienserne til chipotlesaucen sammen i en skål. Stil til side.
Hak spinaten fint og bland med den kogte quinoa en en stor skål. Stil blandingen til side.
Opvarm 1 spsk. olivenolie i en stegepande ved medium varme og steg løg og gulerødder i ca. 3-4 minutter til de er møre. Tilsæt hvidløg og steg i yderligere 2 minutter. Bland med quinoa.
Mos de røde linser med en gaffel i en anden skål og bland æg og citronsaft i. Tilsæt quinoablandingen og smag til med salt og peber. Formes til fire store tykke vegetarbøffer. Kom mel, pisket æggehvide og panko i 3 forskellige tallerkner. Vend bøfferne i mel, æggehvide (kan pensles på) og panko.
Varm 2-3 spsk. olivenolie i en teflonpande til middel varme. Steg bøfferne ved middelvarme til de er gyldenbrune på begge sider, ca. 3-4 minutter på hver side. Når de er næsten stegt færdig, ligger du en skive Jarlsberg® på hver bøf og lader osten smelte.
Du kan også grille bøfferne ved middel varme på en olieret grill.
Serveres på en ristet briochebolle med rigelig chipotlesauce og skivet avokado.