Luk

+45 59 18 50 90
Opskrifter

The Viva La Quinoa

Jarlsberg® Skiver

(1)
Gem opskriftOpskrift gemt

Ingredienser 4 hamburgere

Chipotlesauce:

1 1/4 dl mayonnaise

1 tsk limesaft

1/2 tsk salt

1–2 spsk chipotlesauce eller anden stærk sauce du kan lide

Burger:

2 1/2 dl optøet frossen spinat, drænet og hakket

2 1/2 dl kogt quinoa

Olivenolie

1/2 løg, finthakket

2 gulerødder, finthakket

2 fed hvidløg, finthakket

2 1/2 dl kogte røde linser

1 æg

2 spsk citronsaft

Salt og peber

2 spsk mel

1 æggehvide pisket

pankorasp

4 skiver Jarlsberg®

Avokado i skiver

4 briocheboller

Sådan gøres det

Pisk alle ingredienserne til chipotlesaucen sammen i en skål. Stil til side.

Hak spinaten fint og bland med den kogte quinoa en en stor skål. Stil blandingen til side.

Opvarm 1 spsk. olivenolie i en stegepande ved medium varme og steg løg og gulerødder i ca. 3-4 minutter til de er møre. Tilsæt hvidløg og steg i yderligere 2 minutter. Bland med quinoa.

Mos de røde linser med en gaffel i en anden skål og bland æg og citronsaft i. Tilsæt quinoablandingen og smag til med salt og peber. Formes til fire store tykke vegetarbøffer. Kom mel, pisket æggehvide og panko i 3 forskellige tallerkner. Vend bøfferne i mel, æggehvide (kan pensles på) og panko.

Varm 2-3 spsk. olivenolie i en teflonpande til middel varme. Steg bøfferne ved middelvarme til de er gyldenbrune på begge sider, ca. 3-4 minutter på hver side. Når de er næsten stegt færdig, ligger du en skive Jarlsberg® på hver bøf og lader osten smelte.

Du kan også grille bøfferne ved middel varme på en olieret grill.

Serveres på en ristet briochebolle med rigelig chipotlesauce og skivet avokado.