Vildtburger med Jarlsberg og syltede rødløg
Jarlsberg® Skiver
Ingredienser 8 personer
2 st rødløg
3 dl vand
2 dl sukker
1 dl edikke
1 kg vildtfars eller oksefars
8 spsk rasp
1 dl kalvefond (fra 0,5 dl fond+0,5 dl vand)
1 dl piskefløde
1 spsk soya
2-3 spsk cognac
2 æg
4 spsk revet løg
1 dl solbærgelé
sort peber
nok skiver af JARLSBERG SKIVET
8 briocheboller
agurk
tomat
Sådan gøres det
Start med at sylte rødløgene ved at blande fintskåret rødløg, edikke, vand og sukker og stil dette i køleskabet i minimum 1 time.
Bland derefter rasp, kalvefond, fløde, soya, cognoc og æg sammen. Skal hvile i 10 minutter.
Tilsæt derefter vildtfarsen, revet løg, peber og solbærgelé. Blandes til en ensartet konsistens.
Kom vand på hænderne, så er det nemmere at forme bøfferne af farsen.
Steg eller grill bøfferne i 3-4 minutter på hver side. Steger du i en pande, så sænk varen efter 3-4 minutter og lad dem efterstege et par minutter. Steg ikke for mange bøffer på samme tid for så bliver bøfferne kogt og ikke stegt.
Lig osten på til sidst og lad den smelte over bøffen.
Server sammen med syltede rødløg, briochebolle, agurk, pommes frites og gode saucer.