Carbonara med parmesan og pecorino
Parmigiano Reggiano Michelangelo, Pecorino Romano
Ingredienser 4 personer
6 æg
50 g MICHELANGELO regmiano parmigiano
(Parmesan)
50 g pecorino romano
sort peber
250 g pancetta
400 g spaghetti
Persille til at toppe med
Sådan gøres det
Start med en skål, der kan tåle varme. Knæk to hele æg og fire æggeblommer i skålen.
Tilsæt revet parmesan og revet pecorino. Smag til med sort peber. Lad blandingen stå et stykke tid.
Steg pancettaen uden ekstra fedtstof, indtil den er sprød, og stil den derefter til side.
Kog pastaen i cirka to minutter mindre end instruktionerne. Fjern pancettaen fra bradepanden og hæld i æggeblandingen.
Løft derefter pastaen op med en passende ske, uden at lade den dryppe af i et dørslag. Rør alt sammen og tilsæt derefter 3-4 spsk pastavand.
Tilsæt mere pastavand, hvis du vil have pastaen mere cremet. Hæld pastaen og top med sort peber, parmesan og persille.