Luk

+45 59 18 50 90
Opskrifter

Løgsuppe med Gruyère AOP

Le Gruyère® Classic, Le Gruyère Premier Cru

(3)
Gem opskriftOpskrift gemt

Ingredienser 4

Løgsuppe

1 stort hvidløg, toppen skåret af

1 1/3 spsk olivenolie

4 dl hakket løg

4 selleristænger, hakket

15 dl grøntsags- eller kyllingebouillion

1 buket med timian, laurbærblade, og persille (bindes sammen) & 1 knivspids muskatnød

Gruyère AOP Bruschetta

4 skiver brød, ristet

4 spsk revet Gruyère AOP (mild eller Réserve)

Salt og peber

Sådan gøres det

Varm ovnen op til 200°C.

Placer hvidløget på et stykke sølvpapir. Kom en teskefuld olivenolie ved, krydr og kom timian over.

Bland løg og selleri i en bunke sammen med resten af olivenolien og bred ud på en bageplade med bagepapir.

Bag det hele i ovnen i 20 minutter og tag derefter ud af ovnen.

Kog bouillionen i en tykbundet gryde. Tilsæt løg- og selleriblandingen. Småsimre under låg ved middel varme i 10 minutter.

Mos hvidløget i en skål og tilsæt suppen .Gem lidt hvidløg til bruschetta.

Tænd grillen i ovnen til bruschetta med hvidløg. Fordel revet Gruyère AOP ost på brødskiverne og grill  i 2-3 minutter.

Tag buketten med urter op af suppen og tilsæt muskatnød. Kog 1 minut mere.

Fordel suppen i skåle og server med bruschetta. Denne suppe er en perfekt let frokost med en let grøn salat med lidt hasselnøddeolie ved siden af.