Løgsuppe med Gruyère AOP
Le Gruyère® Classic, Le Gruyère Premier Cru
Ingredienser 4
Løgsuppe
1 stort hvidløg, toppen skåret af
1 1/3 spsk olivenolie
4 dl hakket løg
4 selleristænger, hakket
15 dl grøntsags- eller kyllingebouillion
1 buket med timian, laurbærblade, og persille (bindes sammen) & 1 knivspids muskatnød
Gruyère AOP Bruschetta
4 skiver brød, ristet
4 spsk revet Gruyère AOP (mild eller Réserve)
Salt og peber
Sådan gøres det
Varm ovnen op til 200°C.
Placer hvidløget på et stykke sølvpapir. Kom en teskefuld olivenolie ved, krydr og kom timian over.
Bland løg og selleri i en bunke sammen med resten af olivenolien og bred ud på en bageplade med bagepapir.
Bag det hele i ovnen i 20 minutter og tag derefter ud af ovnen.
Kog bouillionen i en tykbundet gryde. Tilsæt løg- og selleriblandingen. Småsimre under låg ved middel varme i 10 minutter.
Mos hvidløget i en skål og tilsæt suppen .Gem lidt hvidløg til bruschetta.
Tænd grillen i ovnen til bruschetta med hvidløg. Fordel revet Gruyère AOP ost på brødskiverne og grill i 2-3 minutter.
Tag buketten med urter op af suppen og tilsæt muskatnød. Kog 1 minut mere.
Fordel suppen i skåle og server med bruschetta. Denne suppe er en perfekt let frokost med en let grøn salat med lidt hasselnøddeolie ved siden af.