Croustades
Croustades
Croustades eller skorper er den perfekte måde at servere småretter og snacks til middagsselskabet eller andre festlige lejligheder. Navnet kommer fra det franske og betyder sprødt – ligesom croustades er det.
Det skålformede stykke mad er ofte lige til at købe, men hvis du vil lave det selv, findes der flere varianter af croustader. De mest almindelige, vi ser i Sverige, er små brødlignende udgaver med hvedemel og filodej, men der er også flere varianter, der laves af for eksempel butterdej, ris eller kartofler.
Hvad du kan have i dine croustades er helt op til kokken. Lad din fantasi få frit løb! Bland en lækker reje- eller romblanding eller varm dem i ovnen og lad osten smelte. Uanset hvad vil det være godt og gå lige så godt som fingermad, forretter eller endda dessert.
Ostsorter som passar fint till croustades
-
Gedeost - en varm variant er at varme gedeosten i ovnen sammen med lidt figen- eller tomatmarmelade. Hvis du vil holde det koldt, kan du blande osten med lidt flødeost for at lave en chèvrecreme - her kan du vælge frit men et forslag er at tilsætte friske figner, eller en god lakseblanding.
-
Cheddarost - bliver perfekt til små chili oste, en garanteret succes! Bland cheddarost med flødeost, jalapenos og lidt persille og bag i ovnen. Nemt, hurtigt og velsmagende og bliver ekstra godt i sprøde croustader.
-
Camembertost -den perfekte dessert! Fyld halvdelen af skorperne med camembert, og resten med multebærsyltetøj. Varm i ovnen og nyd derefter en lækker smeltet og velsmagende ost, der bliver en fin kontrast til den søde marmelade.
-
Brieost - for en lidt mildere smag er det også fint at varme brieost i croustader sammen med multebærsyltetøj eller figenmarmelade i ovnen.