Ovnbagt laks fyldt med blåskimmeost
Bavaria Blu Rich & Creamy
Ingredienser 4
4 laksefilet gerne frisk med skindsiden på
1 løg
200 g frisk spinat
Blåskimmelost Bavaria Blu Rich and Creamy 175 g
rosépeber
citron
salt
solsikkekerner
Sådan gøres det
Lad laksen hvile i ca. 30 minutter i stuetemperatur før brug.
Skræl og finthak løget.
Steg løget til det er mørt og gennemsigtigt på en pande.
Tilsæt ca 150 g frisk spinat og fortsæt med at stege til spinaten er blevet helt blød.
Fjern fra varmen og mos ost i. Bland til du her en cremet sauce.
Smag til med friskkværnet rosépeber og citron.
Placer et snit i hver stykke laks, så der dannes en lille lomme.
Fyld hvert laksestykke med fyldet.
Hæld lidt olie i et ovnfast fad og placer de fyldte laksestykker i fadet.
Drys lidt salt og friskværnet rosépeber på ovensiden af laksen.
Bag laksen i ovnen 175°C i cirka 15 minutter.
Dæk fadet med tinfolie og lad laksen stå i cirka 10 minutter før servering.
Drys den resterende mængde spinatblanding rundt om den bagte laks.
Drys ristede solsikkekerne, salt, rosépeber og små stykker af Bavaria Rich and Creamy over retten (eller anret det overskydende fyld over spinaten, hvis der var mere tilbage).
Server cremet kartoffelmos eller pasta til!