Pizza Cambozola®
Parmigiano Reggiano Flager, Cambozola Finesse Hvidløg, Cambozola Classic
Ingredienser 4 portioner
Karamelliseret løg
2 spsk smør
1 spsk olienolie
1 stort løg i skiver
1 kvist frisk rosmarin, hakket
1-2 spsk balsamicoedikke
2 spsk sukker
Salt og peber
Smelt smør i en stor stegepande og tilsæt olivenolien. Kom løgskiverne på panden og steg ved lav varme til karamelliseret og brune, ca 20 minutter. Tilsæt hakket rosmarin og brun videre i yderligere 5 minutter. Tilsæt balsamicoedikke og sukker efter smag og smag til med salt og peber.
Pizzadej
Pizzadejen kan du lave selv, men en færdiglavet pizzdej er også fin. Eller hvorfor ikke spørge hos det lokale pizzaria?
25 g gær
2 spsk olivenolie
½ tsk salt
2 ½ dl vand
7 dl hvedmel
Topping
Olivenolie
Den karamelliseret løgblanding
3 figner, i små både
Valnødder 180 g
Cambozola Classic
1/2 dl parmesan i flager
Sådan gøres det
Her kan man blande forskellige oste efter eget ønske og smag. Men Cambozolas karakteristiske smag giver denne pizza ekstra smag. Hvis du kan lide hvidløg, så brug Cambozola Finesse.
Top pizzaen af med parmesan flager efter den er klar. En ruccolasalat passer fint til pizzaen.
Til pizzadejen smuldrer du først gæren.
Hæld lidt af vandet (37 grader) ved og opløs gæren.
Tilsæt resten af vandet, olie og salt og rør godt.
Tilsæt lidt af hvedemelen og arbejd resten af melet i lidt af gangen til det bliver en smidig dej.
Lad pizzadejen hæve under et viskestykke i ca 40 minutter.
Hæld pizzadejen ud på et meldækket bord og ælt til smidig.
Rul dejen ud til den ønskede form og lig på en bageplade med bagepapir. Pensl med olivenolie.
Lig løgblandingen og de resterende ingredienser på og bag ved 225-250 grader i midten af ovnen i ca 10-15 minutter.
Afslut med parmesanflagerne.