Julestjerner med Bavaria Blu fyld
Bavaria Blu
Ingredienser
150 g Bavaria Blu
200 g færdig butterdej
Mel til arbejdsbordet
40 g rasp
Salt, kværnet kommen og peber
1 æggeblomme
1 spsk fløde
4 spsk mælk
Sesam, kommen eller birkes til at strø over
Sådan gøres det
Bland Bavaria blu i blender med 2 spsk mælk.
Kom mel på arbejdsbordet og rul butterdejen ud til 2-3 mm tykkelse. Fordel halvdelen af den revne Bavaria blu og halvdelen af raspen på halvdelen af dejen, og krydr med lidt salt og frisk kværnet kommen og peber.
Dæk med den anden halvdel af dejen, tryk det let sammen, og rul ud igen til ca 3 mm tykkelse. Lad hvile køligt i 5 minutter.
Gentag processen med Bavaria blu og raspen som beskrevet før og lad hvile i yderligere 5 minutter.
Brug en kniv og skær stjerner ud, placer dem på bageplade med bagepapir, med ca 1-2 cm mellemrum.
Rør æggeblommen sammen med 1 spsk fløde og 2 spsk mælk, og pensl let på stjernerne. Drys med sesam, kommen eller birkes, efter ønsket smag.
Sæt bagepladen i den varme ovn og bag i ca 10 minutter ved 220°C til kagerne er gyldenbrune.