Boller med revet ost
Revet ost
Ingredienser 24 boller
50 g gær
5 dl mælk
50 g smør
2 tsk salt
2 spsk brødsirup
12-13 dl hvedemel
WERNERSSONS revet ost, 2 dl til dejen og eksta til at komme udenpå bollerne.
1 æg
Sådan gøres det
Start med at smuldre gæren i en stor skål. Varm mælk og smør til 37 grader i en kasserolle
.Hældes over gæren og omrør til gæren er helt opløst.
Tilæst den revet ost, sirup, salt og det meste af melet - hvis dejen ikke føles helt korrekt i konsistens tilsættes mere mel.
Ælt dejen godt igennem så den er glat og skinnende og slipper kanten af skålen. Lad hæve i 40 minutter.Del derefter dejen til 24 og rul bollerne ensartet.
Lig bollerne på bagepapir på en bageplade og lad hæve overdækket i 30 minutter.
Sæt ovnen på 250 grader.
Når bollerne er færdighævet pensler du med det piskede æg og strør revet ost over bollerne.
Bag bollerne i cirka 8 minutter i midten af ovnen. Lad bollerne køle lidt af før de spises.