- Ostebordet
- Camembert och brie - vad är skillnaden?
- Vilka sorter av ädelost finns det?
- Är ost laktosfri?
- Små ostar
- Olika ostar - njut av flera smaker
- Godaste mögelosten
- Pecorino och parmesan – skillnad
- Syrlig ost
- Ost utan fett - Finns det?
- Bedste snakcs til buffeten
- Ostsorter
- Julostar
- Ost på julbord
- Namn på ostar
- Friskoste
- Gedeoste
- Kitoste
- Skimmeloste
- Blåskimmeloste
- Hvidskimmel
- Dessertostar
- Gedeoste
- Chèvre laktosfri
- Lagrad ost
- Cheddarost
- Delikatesse oste
- Hårde oste
- Stærke oste
Cheddarost
Cheddarost
Mange af os har smagt den gul-orange ost cheddar. Cheddarost stammer fra England, hvor den er blevet fremstillet i byen af samme navn siden det 12. århundrede, Cheddar. I dag findes der utallige varianter af cheddarost, og den populære ost er efterlignet verden over.
Da der findes masser af varianter, er det også svært at sige at cheddar har én enkelt smag – den fås i alt fra milde til kraftige smagsvarianter. Fælles er dog, at konsistensen er glat og cheddarosten aldrig er grynet og har ingen huller.
Cheddarost er også en ost, der ofte sælges i varianter med forskelligt tilsat smag. Nogle af dem kan være trøfler, whisky, chili eller endda øl. Prøv gerne en ny cheddarost med smag på ostebordet – måske kan du finde en ny favorit?