Luk

+45 59 18 50 90
#tema

HÅRDE OSTE

Få oste er så populære som hårde oste. Selvom navnet antyder, at de er hårde, er de altså ikke stenhårde som man måske skulle tro. De hårde oste er stadig til en vis grad bløde, og findes både i halvhårde og hårde varianter. Fælles for dem er, at konsistensen er fast og de er nemme at skære.

#tema

Småhullet ost

Småhullet ost har mange, spredte og uregelmæssige huller, der dannes, når luft trænger ind i osten under fremstillingsprocessen.

#tema

Nogle af vores mest kendte hårde oste

Cheddar ost - en af ​​de mere alsidige hårde oste med afbalanceret smag.

Emmentaler - en schweizisk hård ost med elastisk struktur, højt fedtindhold og aromatisk smag.

Gouda - en glat, grænseløs hård ost fra Holland. Fungerer stadig i madlavningen, som den gør som tilbehør.

Grevé ® - er en svensk, klassisk hård ost med store runde huller og en varm gul farve.

Herrgård ® - er en svensk osteklassiker fra det 18. århundrede. Aromatisk smag, let høvlet og i en klar gul farve. Hård ost findes i både fedtindhold på 28% og 17%.

Jarlsberg ® - er en mellemhård ost af højeste kvalitet. Allround hård ost, der har en aromatisk, rig og nøddeagtig tone.

Le Gruyère - en autentisk schweizisk hård ost med en tæt struktur og hård tekstur. En af de bedste hårde oste at bruge både i madlavningen men også i for eksempel fondue.

Parmigiano Reggiano - er en klassisk hård ost, der også kaldes parmesanost. Karakteristisk salt smag og har en hård, kornet tekstur.

Präst ® - er en mellemhård osteklassiker med en lang historie. Afbalanceret salthed og med mange, spredte, små huller.